søndag 24. januar 2010

Nettmøte: SPØRSMÅL/SVAR


Eg får masse spørsmål på bloggen min, både på mail og i kommentarfeltet.
I dag skal eg prøva å svara på spørsmål, viss nokon har nokre då!
La oss kalla det eit bloggenettmøte!

NETTMØTE med BO
BO har pc i stova, og er nok på nett heile dagen...

Så har du spørsmål om noko
(bør vel egentlig ha noko med innhaldet i bloggen min å gjera!),
så skal eg svara.

:-)

Her er svar på nokre spørsmål som allereie er stilt:
Det var desse eg klarte å hugsa...

Dukkehuset øverst er kjøpt på Sandnes (Stavanger),
Veit diverre ikkje kven som er forhandlar.
'

Tallerkenhylle er kjøpt på Sæbøvik Gåver og Leiker.
Veldig kjekke damer som jobbar der, så berre ring til dei, kanskje dei har fleire?
Klikk HER så kjem du til bloggen til butikken.


Klokkeputer er kjøpt på H&M sin online butikk.
Bilete er tatt til julekortet vårt.
Skal snart visa kortet her, så fort eg får resten av korta avgårde...


Bordet i kroken er ikkje nytt, men eit arvemøbel.


HAR DU SPØRSMÅL, BRUK KOMMENTARFELTET
Eg skal svara så godt eg kan...

:-)

46 kommentarer:

AnnaJohanna sa...

Så lurt!! Jeg fikk svar på spørsmålet mitt:-) lurte veldig på hvor dukkehuset var kjøpt. Vet iallefall hvor jeg skal innom neste gang jeg er i Stavanger. Tusen takk!!

Ønsker deg og dine en herlig søndag!

klem Johanna

BO sa...

Så godt eg fekk litt respons Anna Johanna! Hehehehe, satt her nett å tenkte at dette var ingen lur ide... :-D
Butikken på Sandnes hadde fleire ulike typar dokkehus og andre fargar enn kvit (rosa/gul osv). Eg kjøpte mitt våren 2008 (trur eg), så eg veit ikkje kor mange hus butikken har nå.
Ha ein kjekke dag!

Torills blogg sa...

Du har en av de flotteste og mest inspirerende blogger som finnes. Flotte bilder med påfølgende tekst som er lettlest, humoristisk og kjempebra skrevet. ;)

Lurer på om alle bildene du blogger er innom photoshop før du publiserer de ?

mvh
Torill

ha en forsatt god helg

babsy sa...

Hei på deg Bodil, bloggen din er mye besøkt av meg fordi at den er lys og flott og utrolig frech!! Du skriver så fengende at jeg får lyst og komme igjen på besøk hver gang jeg er her ... men bildene dine Bodil, DE er bare helt fantastiske... så mitt spørsmål ... hviket kamera kan du anbefale meg som nett har startet på en interiørblogg ??? nå har jeg jo bare et lite "husmorkamera canon ixus og det fungerer hvertfall ikke *ler* har luktet litt på et canon EOS 450D men jeg vet ikke jeg, tenk om det blir for avansert ?? klem fra Babsy

BO sa...

Hei Torill!
Ja, alle bileta er innom photoshop. Fyrst og fremst for å redusera str. på dei, pga at eg tek bilete på høg oppløysing. Hadde blitt ein tung blogg viss eg la ut bilete på ein 30-60 MB. :-)

Nokre gonger gjer eg ingenting med bileta, men som regel gjev eg dei pittelitt meir kontrast i Curves.
Nokre gonger gjer eg mykje meir! Då kan det hende eg går heilt bananas i photoshop!!! :-D
Ha ein kjekke dag!

BO sa...

Hei Babsy!
Eg trur ikkje eit Canon 450 er for avansert for deg. Masse fine, rimelige og bra speilrefleks kamera å kjøpa nå. Eg hadde iallefall ikkje stussa!!! :-)
Øving gjer meister, og i vår digitale verden så kostar det ingenting å øva seg!!!
Mitt beste råd for kamerakjøp er å oppsøka ein fotobutikk for nokre råd...
Japan Photo i Haugesund har iallefall folk bak kassen som er kjempeflinke og som veit kva dei snakkar om!
Ha ein kjekke dag!

babsy sa...

hmm, grublet litt og tar med et spørsmål til jeg... Hva ser du på som viktig når du skal lage bloggbilder ? har du noen retningslinjer når du fortograferer, eller bare knipser du ivei ??

Grunnen til at jeg spør er at bildene dine har en tendens til og bli sinnsykt perfekte !! og det er ( i mine øyner) umulig og få det like godt til her... *klem*

BO sa...

Hei igjen Babsy!
Retningsliner...hmmm eg veit ikkje eg. Eg tar jo så masse bilete, og langt frå er alle perfekte! Trur aldri eg har tatt eit perfekt bilete!!!
Å ta bilete handlar om å sjå lys/skygge -nett som å teikna.
Eg tar jo alltid mange bilete, av nett det samme -med ulike blendarar, eller der eg overeksponerar osv... MEN viktigaste når ein tar bilete er jo motivet. Rydda litt opp rundt det, med eventuelt å beskjera bilete? Eit anna tips er kanskje det å tørra å gå nært innpå motivet. Viss det blir uskarpt så må du kjøpa eit macro-objektiv som tillet at du kjem heilt innpå det!

babsy sa...

Tusen takk for kjekke og inspirerende svar :o) Nå bruker jeg altså psp som redigeringsprogram, tror det gjør det samme som fotoshop egentlig... og de andre tipsene skal jeg også ta med meg. Tusen takk for kjempekjekke savr Bodil *klem*

BO sa...

Berre koselig Babsy! Berre spør om meir...hehehhheheehe! :-)

Marte sa...

Så lurt med nettmøte! Så kommer jeg ikke på noe lurt å spørre om:D Så da bare sier jeg at bloggen din er så bra! Interiøret ditt er lekkert og bildene i en klasse for seg!
Ha en flott søndag!
Marte:)

BO sa...

Hei Marte!
Tusen takk! Så snilt sagt! Veldig kjekt å få sånne tilbakemeldingar på det ein gjer! Av og til så kan ein jo synast at det er litt meinigslaust å blogga, å då er det utrulig kjekt med så fine ord! Derfor seier eg TUSEN TAKK igjen! Det er slike som deg som gjer at det er verdt å blogga!
Ha ein kjekke dag!

Anonym sa...

Lurte på om liftgardinene dine i stova er kjøpt på Ikea?

...og, sa du at du skulle på shopping på Ikea om ikkje så lenge?
Kanskje me kan møtast?

klem frå Putti :-)

BO sa...

Hei Puttiplott! :-D
Ja, mine liftgardiner er frå IKEA. Men det er leeeenge sidan eg kjøpte dei! Eg vil gjerne møta deg på IKEA eller ein annan plass om det er ynskjeleg! :-)
Ha ein kjekke dag! Berre ring!

Pia sa...

Bare innom for å si at du har en flott blogg med massevis av flotte bilder!
Jeg lurer så veldig på dette med å vannmerke bilder i blogg - grunnen til at jeg ikke gjør det, er at jeg ikke får det til, men også at jeg tenker "er det egentlig så viktig?". Og når jeg ser en dyktig fotograf som deg som IKKE merker bildene, tenker jeg at da er det vel greit nok uten?

BO sa...

Hei Pia!
Tusen takk for at du likar bileta mine!
Eg passar på at bileta mine er lavoppløyselige, kun berekna på nett. Dei kan dermed ikkje stjelast til bruk i trykksaker o.l.
Åndsverkloven gjeld for det me legg ut, merka eller ei. Om nokon stjel så er det jo veldig synd viss det blir oppdaga... :-)

Men kanskje eg burde merka? Hmmm...veit faktisk ikkje om eg gidd... :-D

Ha ein gode søndag!

Emmeline sa...

RØD Greengate mugge på toppen av skapet ditt ( misunne misunne) er observert;)

ER den ny? Og hvor er den kjøpt????

Er det forøvrig mulig å leie Bodil inn for en helg, bare for at du skal underholde med din fantastiske latter??? Det lurer jeg på faktisk!

BO sa...

Hei Emmeline!

I staden for leige av meg i ei helg (blir jekla dyrt) så skal eg spela inn ein CD med latter. Kr. 189,- på Platekompaniet :-).

Raud Greengate mugge trur eg at eg kjøpte på Baronessa på Husnes. Ligg link på sida mi til butikken. Viss ikkje så skal eg til Husnes på torsdag. Eg kan sjekka for deg eg!

Noko meir? :-D

Ha ein gode søndag!

Klem

BO sa...

Emmeline, mugga er ikkje ny...men nyare enn den raude/blå kolleksjonen...

Emmeline sa...

*ler av Bodil...

Hvis du vil sjekke om de har så blir jeg på faste Emmelinemåte SVÆRT lykkelig:)

BODIL BO på CD er bedre enn ingen Bodil BO:) Har trolig ikke råd til Jekla dyr helg, grunnet OVERFORBRUK av penger for å støtte GreenGate konsernet...

Men rød mugge med blomster er uansett på listen, høyt oppe-så har de an på Baronessa så får du gi meg et ord;) Er Baronessa nært Rosendal? Jeg har jo en utskremd medarbeider derfra;)

BO sa...

Ho som driv Baronessa er frå Halsnøy, der alle kjekke damer er i frå! Nesten alle iallefall. Veit om nokon det burde vore skuddpremie på, men elles...

Eg skal på eit møte/oppdrag på Husnes på torsdag, så då skal eg sjekka Green Gate beholdningen hennar. Eg skal også innom Halsnøy og Gåver og Leiker, så då kan eg sjekka deira Green Gate beholdning!

I Rosendal fins butikken Stemning, som også har Green Gate ting, men det blir ikkje tid til Stemning besøk denne gongen...

Noko anna du lurer på?
Hektisk nettmøte må skjønna!!! :-D

Rosa sa...

Hei BO!

Kan du fortelja litt om utdanninga di innan fotografi og grafisk design, og gode tips for nokon som drøymer om å gå den vegen?

BO sa...

Hei Rosa!

I dag er det jo "lettare" å utdanna seg til grafisk designer, ettersom ein kan få studiekompetanse og yrkesretta utdanning samtidig!
Eg gjekk fyrst 3 år på allmenfagleg, så tre år med teikning og visuell kommunikasjon, og til slutt tre år ved Coventry University of Art & Design, der eg studerte grafisk design.
Mine råd er vel at ein må gjera det ein er god på. Utvikla potensiale sitt.
Så må ein vel "tørra" litt. Dvs. å troppa opp med portfolien sin for å selga seg sjølv. Det gjorde eg nyutdanna, men det bar frukter. Fekk bokcover for Gunnar Staalesen og framsida på Magasinet i Dagbladet.
For ein nyutdanna er det nok lurt å jobba nokre år for andre, vel og merka nokon som ser deira unikitet...

Som med alle fag så synes eg at viss du vil dette, dvs. likar noko, så søk etter kunnskap. Oppsøk nokon som du trur kan det. Eg kikkar f.eks på kurs som eg føler kan vera bra for meg, f.eks. kan spissa noko eg kan bli betre på, kan for lite på.

Me treng jo alle tilbakemeldingar, og der er jo bloggen eit flott forum. Ein gratis marknadsføringkanal med ein lav terskel. Nettopp det er jo herlig!!!

:-)
Lykke til!

God søndagsettermiddag!

Kristin sa...

Kjempefin blogg du har, nydelige bilder og masse inspirasjon! Det har seg sånn at jeg visst skal en liten tur til Stord området snart. Lurer derfor på om du har noen anbefalinger ang. interiørbutikker som er verdt et besøk. Har skjønt at frk. Lande muligens blir et must...men noen andre??
klem Kristin

BO sa...

Hei Kristin!

Ja, eg vil absolutt anbefala frk. Lande på Bytunet. Vårvarene kjem vel snart, så det blir jo kanon!
Du må jo innom Galleri Giga for å sjå på litt kunst!!!
Fem Høns er ein anna interiørbutikk som ligg på Leirvik.
Kvist og Kvast er ein kjekke butikk som selger mykje pil/sink osv.

Håpar du får det kjekt på Stord!

Gode søndagskveld!

Anonym sa...

Hei. Det store fatet på siste biletet i dette innlegget, kor har du kjøpt det? Likar bloggen din godt, flotte bileter og kjekt å lesa :)

BO sa...

Hei!

Det store fatet er kjøpt på frk. Lande her på Stord.

Håpar du finn det i ein annan butikk viss du ikkje bur her!

Ha ein kjekke kveld!

Unknown sa...

Jeg lurer på hvilke objetiv du bruker på kamera ditt! Du tar så fine bilder nemlig:) Følger bloggen din hver dag gjør jeg også, og det er så koselig å titte innom når du har lagt ut nye fine bilder:)

BO sa...

Hei Ulla!

Så kjekt at du likar bileta mine.
Eg brukar eit objektiv som 17-40 i brennvidde + at eg brukar eit macro objektiv. Likar veldig godt å gå nærme motiva mine, så macroen er svært god å ha! :-)

Ha ein gode søndagskveld!

Anonym sa...

nydelig inspirerende blogg! Jeg bare lurer på tulipanvasen, så ut som keramikk først, men ved nærmere øyesyn så er det det vel glass.
Ny?
Karine

Marta - livet på landet sa...

Først må jeg si at bloggen din er fantastisk fin! Tror jeg har lest de fleste innlegg her!
Og jeg er mektig imponert over bildene du tar:)

Jeg er foreløbig en temmelig dårlig fotograf:) Men har bestemt meg for å gjøre noe med saken! Fordi jeg tar mer og mer bilder, og gjerne vil klare å ta noen gode også! Har nettopp kjøpt meg noen bøker, så nå er jeg i gang!
Ville helst stilt deg en drøss fotospørsmål, men får plukke ut noen:

Hvor kjøper du fotoutstyr?
Det meste slikt er jo veldig mye billigere i USA, men vet ikke om det er lurt å handle slikt der?
Hva med ebay?

Jeg har veldig lyst å lage meg et lite "miniatelier".
Med bakgrunn og studioblitz. Tar mye bilder av ungene, og tror dette hadde vært veldig gøy! Men er det vits dersom jeg ikke har råd til super-duper-fantastisk-dyrt utstyr?

Hvilket objektiv passer best til portrettfotografering?

Og hvilket objektiv bruker du når du tar bilder av interiør?

(Jeg har forresten canon 350D)

Hihi, det ble mye mas dette:) Du får se om du orker å svare på noe:)

BO sa...

Hei Karine!

Takk for ros! :-)

Vasen er av glas. Eg fekk den av ei veninne til jul, for fleire år sidan. Eg veit at den er kjøpt på Sæbøvik Gåver og Leiker. Det står ikkje noko merke på den...

Ha ein fortsatt god søndagskveld!

BO sa...

Hei Marta!

Kjekt at du likar bloggen min!

Eg har kopiert teksten din, så svarar eg bak kvart spørsmål. :-)

Hvor kjøper du fotoutstyr?
Eg kjøper på ulike plassar, men synes Japan Photo kjem godt ut på pris. Opplever veldig god service på Japan Photo i Haugesund, så i det siste så har eg kun handla der.

Det meste slikt er jo veldig mye billigere i USA, men vet ikke om det er lurt å handle slikt der?
Hva med ebay?
Eg har aldri handla på ebay.

Jeg har veldig lyst å lage meg et lite "miniatelier".
Med bakgrunn og studioblitz. Tar mye bilder av ungene, og tror dette hadde vært veldig gøy! Men er det vits dersom jeg ikke har råd til super-duper-fantastisk-dyrt utstyr?
Eg synes du kan laga deg nett det du vil! :-) Eg har ikkje noko stort studio i det heile tatt!!! Men ein må bygga stein på stein. Det gjer iallefall eg. Kameraet eg har nå hadde ikkje hatt råd til, eller trengt for nokre år sidan.


Hvilket objektiv passer best til portrettfotografering?
Dette er kunnskap som eg også alltid er på søken etter. Men eit fast objektiv på 50mm er anbefalt. Eg spør alltid dei som har mest greie på slikt, som faren til ei veninne av meg :-) eller damo bak disken på Japan Photo i Haugesund!


Og hvilket objektiv bruker du når du tar bilder av interiør?
Eg brukar ulike objektiv. Brukar macro på nærbilete og eit nytt som eg kjøpte til det nye kameraet mitt som har noko som heite L-optikk. Ikkje spør meg kva det betyr, for eg er vel ikkje den som er mest opptatt av teknikk! :-D

Håpar du vart litt klokare eller kanskje berre forvirra!!?

Gode kveld til deg!

Unknown sa...

Hejhej!!
Så inspirerande bilder!! Dom är jätte vackra!
kram Annaleena:)

Emmeline sa...

Nå har jeg vært innom nettmøtet og er imponert over alle de gode svarene:)

Så da lurer jeg bare på...HVITE kjøkkenbenker. Hvor kult er det på en praktisk skala fra en til ti...

VI vet jo alle at hvite kjøkkenbenker er en innertier når det gjelder estetikk spesielt når man skal ta bilder til bloggen...Men ja....Du skjønner?

Blir ellers lykkelig eller lukkeleg om du titter innom og skjegler litt mot GreenGate i de nevnte butikker. -og da snakker jeg røde og blomstrete mugger/ evnt lattekopper. Siden jeg ikke har akkurat DENNE varianten og etterhvert har fått en pinlig stor samling...skal ikke nevne hvem som har den tvilsomme æren å starte det ballet!!! Ha en fin søndag med travelt nettmøte videre:) SO LONG!

Anonym sa...

Heisann!! Følger bloggen din hver dag!! Tror det blir ferie til Stord i sommer, da kan ungene bade og mor shoppe.....høres ut som det er mange kjekke butikker der!! Uvernattingsmuligheter? Hytter dsom leiges ut? Ellers må jeg si at det er flere dukkehus igjen på Berheim!!

Marta - livet på landet sa...

Tusen takk for svar:) Joda, ble nå litt klokere:) Suger til meg all kunnskap jeg kan få:)
Ønsker deg en fin kveld:)

BO sa...

Hei AnnaLena!

Tusen takk for ros! :-)

BO sa...

Hei Emmeline!

Synes Green Gate bør senda meg ein stor takk sidan eg har fått den tvilsomme æra over å ha fått deg ut på Green Gate kjøret...

Kvite benkeflater: Heilt topp! Absolutt veldig fornøyd! Flekkane tørker me av, og ingen merker igjen... Eg ville heilt ærlig valgt nett samme type på nytt viss eg måtte velga.
På hytta har me sånne IKEAtrebenker. Mykje fleire flekker og merker på dei -som til tider heller ikkje vil vekk!

Så terningskast 10!!? (På ein terning med ti prikkar...).

Eg skal sjå kva eg finne på min shopperunde for deg... :-) (Ikkje benkeplater altså, men Green Gate mugger i raudt...).

God natt!

Jeanette sa...

Hei, nydelig blogg. ELsker det dukkehuset .. men bor jo ikke akkurat i stavanger. frister å kjøre ned bare for å kjøpe ett til min datter. Men husker du hva du betalte for det? Lurer veldig. De har ikke nettbutikk??

BO sa...

Hei Anonym!

Kjenner ikkje til så mykje hytteutleige, men det er sikkert litt du kan velga i! Eg vil anbefala ein Sunnhordlandsferie inkl. Kvinnherad. Besøka baroniet i Rosendal, øykos på Halsnøy og kjekke dagar på Stord.
Søk på Sunnhordland og turist, så finn du nok turistkontoret her, som kan senda brosjyrar om "øyriket" her.

Gode kveld til deg! Takk for at du likar bloggen min!

BO sa...

Hei Jeanette!

Eg veit ikkje om dei har nettbutikk, men eg linka til infoen om butikken. Der finn du telefonnummeret, så kanskje du kan ringa i morgon? Kanskje dei sender dukkehusa som flatpakke?
Trur huset kosta sånn ca. 2500,-...men er ikkje heilt sikker (har fortrengt det!) :-)

God natt til deg!

Merete sa...

Hei!
Jeg slenger meg på skryten av din fantastiske blogg, veldig inspirerende på alle måter. Har fulgt deg ganske lenge, men bare fra skapet.. ;-)

Jeg leser at du bruker photoshop til redigering. Hva med lightroom, har du noe kjennskap til det? Hvis du har; hvem ville du kjøpt av det ene eller det andre programmet?

Mvh
Merete

BO sa...

Hei Merete!

Eg eige både lightroom og photoshop. Eg burde heilt sikkert brukt lightroom, men av gammal vane brukar eg photoshop... Derfor så har eg ikkje nok kunnskap om lightroomversjonen til å anbefala den framfor photoshop.

Viss eg aldri hadde prøv nokre av delane så ville eg lasta ned gratis versjonen til photoshop -då kan du iallefall sjå om det er noko for deg.

Kjempekjekt at du likar bloggen min!

Ha ei gode natt!

Meg sa...

Hei!

Titter innom støtt og stadig, kjempefin blogg :)

Dukkehusene kommer fra denne danske forhandleren http://www.comodo.dk/
Kan være verdt å sende mail med forhandlere i Norge :)

Klem fra meg fra smaasteg.blogspot.com

Anonym sa...

Hei Bodil og dykk andre :)

De hadde dukkehus på Bærheim sist eg var innom der ihvertfall :) ( I desember)

Linn Pinn