lørdag 4. oktober 2008

Orange, raud, brun......gul, grøn og blå! Det er haust!

Me er på hyttetur, og merkar at hausten er komme litt lenger her enn heima. Litt råare luft, litt mindre blad på bjørka og overmodne tyttebær. I dag har me vore ute å plukka litt ymse, dvs. tyttebær, kongler, steinar og 4 stk blåbær. Så nå kan vinteren komma... :-)
`
Med mobilt breiband så er eg for fyrste gong på nett, her oppe til fjells. Føler meg eit hakk nærare sivilisasjonen. Fjernsynsskjermen har gått i svart, pga. at Hordaland nå er på "bakkenett". (Ikkje noko bakkenett her enda, og det synes min lite fjernsynsglade mann er herlig! "La roen og freden senka seg, Bodil...!"). Mannfolk! :-(
`
Såg på Oprah her i veka, der ein tek i frå ungar og foreldre (frivillig) fjernsyn og data. Resultatet blir gladare familiar, som snakkar meir med kvarandre.
Nå har jo eg øydelagt dette (i vår fjernsynsfrie sone), med å bruka dette trådlause mobile breibandet. Men litt sant er det, me snakkar meir i lag utan fjernsyn. Ikkje minst med ungane, fordi ein blir meir fokusert.
`
Gladare? Ja, nå sit eg her, utrulig lykkelig og glad, med svart skjerm og naso ned i pcèn. Mannen vaskar opp. Han er superlykkelig...
'
God helg! :-)
Øverst bilete viser utsikta frå hytta vår.

7 kommentarer:

[ barn i heimen ] sa...

Hørtes fantastisk herligt ud - og det såg nydeligt ud på fjellet!!! Ha en herlig høstferie...og nyd stillheten. Her plaske det ner som bare det. Men koselig å sitte inne med stearinlys i karmen - men me e med nasen i tv-boksen:)

Tante Mimmi sa...

He-he! Nyt lukka! (at mannen vaskar opp! Det er deiligt!) Eg klarar både å ha tv-en, pcèn og mannen på! Men eg trur at eg er meir på hyttetur med deg enn tilstades her i stova!
Mannen er a-menneske og er nesten bakom haugen...! Flotte bileter!- nesten som utsikten din frå huset dåkas?! Dåke må ikkje vende tilbake til øya pga av været iallefall! Da regna noko inni hampen!Plenen gulpar. God helg!:)

mali-mo sa...

Hytte er kjempekjekt! Eg er så enig. Vi har heller ikke TV på hytten, ikke radio heller. IKke innlagt vann (men i kran rett utenfor da) og ikke strøm (selv om det nok kommer neste år). Og mitt mobile bredbånd har ikke dekning inne på hytten hele tiden, eg må karre meg opp på en haug, og det er jo litt begrenset hvor lenge jeg gidder å sitte der da ;)

Er så enig med deg, det å være uten all den "støyen" som er rundt en til vanlig, gjør noe med måten en er sammen på. Er det ikke det som heter kvalitetstid hehe (et uttrykk jeg ikke er så glad i. Man kan vel ikke bestemme at NÅ skal akkurat denne lille biten med tid bety mere enn all den andre...).

Nydelig utsikt og fine høstbilder. Vi er hjemme i stormen!!!!

Den gode feen sa...

Så knallkjekt at du er på nett der oppe :) Nydelege bilete. Eg er heilt enig med darlingen din: ikkje sjå TV, prat meir og ver lukkeleg :) Seier eg som nett har sett tre episodar med Prison Break på DVD, og det er så spennande at det einaste eg seier er: me ser ein til episode, ikkje sant :) Kos dåko masse masse masse!

Nettelita sa...

Hei! Så fin blogg du har! :) Du tar kjempe fine bilder.. Så ikke dumt ut med høstferie på fjellet nå. Deilig og koble av med fred og ro, og frisk fjell luft. Jeg er ny her i bloggverden, og håper det er greit jeg linker deg til blogglista mi! For her vil jeg gjerne titte innom igjen!
Ha en fin søndag! :)

Cathrines blogg sa...

Ser og høyres herleg ut! Vi sit i skrivande stund framfor tven med kranglande ungar som ikkje blir enig om kanal....jaja, det snør ute, og dei skal få kakao til frokost!Det MÅ jo bety lykke!!!

Anonym sa...

Vi hadde en uke i syden uten tv og denslags, det var herlig befriende. Her hjemme går det selvsagt ikke...

Utrolig flotte farger hos deg!