lørdag 12. april 2008

NybadaNybada og gode, vesle småtrollo til mamma & pappa.

Av og til er det så kjekt å berre ta "haugavis" av bilete av det som skjer rett framfor deg. Ettersom veslepusen er ein liten mammadalt, så er han jo rundt meg heile tida. Sjølvsagt når kameraet kjem fram så forsvinn han, men fekk iallefall tatt bilete av dei små krøllene i nakken.

Det å kunne ta masse bilete er nemleg det store plusset med digital fotografering. På eit øyeblikk så har eg tatt ein 130 bilete, heilt utan kostnad! Det er så kjekt! Eg sette sånn pris på det!

Mange spør meg om kamera og objektiv. Eg brukar eit Canon 350D, så mange av dykk har nok mykje betre kamera enn meg. For meg er kameraet eit verktøy, og eg er rett og slett mest opptatt av at det virkar. Altså, eg er ikkje så opptatt av kva kamera, utstyr osv. folk må investera i. Eg har rett og slett ikkje nok kunnskap om det.

For meg er fotografering å kunne sjå. Sjå lys, sjå komposisjon, sjå eit motiv, gjennom det vesle linseholet! Heldigvis stemmer nesten alt, nokre gonger. Heldigvis er det lettare å øva for å bli god i dag!
Skulle ynskje eg vart så god som mitt idol, Sally Mann. Ho er ein meister, og ein fantastisk inspirasjon! Klikk på linken, og nyt!

Ha ein fin laurdag!

40 kommentarer:

Cathrines blogg sa...

Koselige bilder av søte krøller :o)
Var innom linken til Sally M, flotte bilder men dine er vel så flotte!! Jeg har virkelig mye å lære når det gjelder fotografering, men ønsker meg også et nytt kamera,med skikkelig zoom!
Ha en herlig helg :o)
Cathrine

Anonym sa...

Nydelige bilder. Jeg tenker som deg, bare jeg har ett kamera som virker er det topp! Ha en fin helg:)

My little footprints sa...

Hei Bodil!
Gratulerer med over 100 000 unike treff! Så morsomt! Jeg har akkuat passert 10 000 og synes det er like gøy.. hihi.. Jeg får vel ha en aldri så liten markering jeg også snart ;)
Så nydelige bilder du har tatt i dag! Trykket på linken du hadde lagt ved, og jeg forstår godt at du synes at hun er en stor inspirasjon! Fantastiske bilder! Som du sier, det er jo det å finne de små, enkle motivene, det er de som skaper liv, en inspirasjon og hvo man hente en fortelling ut av. Kunne gjerne tenke meg å begynne å fotografere litt mer, kameraet mitt er lite og hendig og putte i lommen på tur. Men jeg skal ikke legge sjul på at det hadde vært flott med en skikkelig kamera, med ordentlig zoom!
Ønsker deg og de vesle gullene dine en kjempefin helg ;)
Klem fra Beth

Dans på roser... sa...

Hei Bodil.=)
Dette med foto er jeg ikke god på i det hele tatt, selv om jeg godt ser forskjell på god fotografering og ikke....
Kikka innom linken til Sally Mann.
Lekkert, ja.
Jeg liker dine foto veldig godt.
Kjenner du til Samantha Lamb? Du finner henne inne på flickr. Hun er lagt til i mine favoritter. Hun har noe lyst, mykt, lett støvete, som en liten sky som har kommet ned og lagt seg over kameralinsen av og til.... feminin og lekker fotografering, om man kan kalle det så.
Ha en deilig lørdag med nybada unger.
Jeg har også nybada unger og mann i heimen, og jammen er mor nydusja sjøl også. Ikke verst.... =)

-Alt godt! Kathrin.

Gunhild sa...

Kikket litt på linken til favorittfotografen din. Det jeg tenkte var at her var det mange "rå" og "upolerte" dokumentarbilder, som forteller noe. Har merket at du også har sansen for dette uttrykket.
Du har veldig rett i det at utstyret ikke betyr alt, om det ikke direkte var slik du sa det.
Du har et stort talent, som du kan ta i bruk...Det er bare å stå på videre. Vi liker det vi ser.

Merete sa...

Så herlege bilder av gullo dine!!! får lyst å klypa litt i dei altså ;o)
Kos dåko og nyt helgo!

Fru Fjeldhammer sa...

Hmm... synes du er like flink jeg!!

Anonym sa...

Vakre bilder av pene barn! Utruleg flotte bilder hos Sally Mann også.Har prøvd å google firmaet ditt, men fant kun bloggen din. Tenkte å være litt i forkant i tilfelle det blir tur i dine trakter til sommaren. Har to søte små som eg gjerne skulle hatt foreviga av deg...God helg:0)

Marie sa...

Nydelege bilete!

Det er som du seier det det kjem an på er auga som ser... Det hjelper ikkje med dyre flotte kamera om ein ikkje har auge for fotografering.

God helg til deg og dine :)

lena sa...

Så skjønne og goe di e!!! Kosa dåko ikveld;) Maten snart ferdig her!! Klem

Tussaluso sa...

Så go'e og fine dei e. Lukta av nybada ungar e jo bare fantastisk herlig. Ha ein fin lørdags-kveld med tente stearinlys (da ser så koselig ut borte hos dåke).

Den gode feen sa...

Stakkars mine ungar har ikkje bada på ei veka. Neida, eg berre tullar, men dei er ikkje nybada i dag iallefall. Herlige bilder av dine godungar. Var inne på linken også, men syns faktisk at dei var veldig dystre (?). Likar dine bilder betre enn hennar :) Stor klem

Karna sa...

Fantastisk flotte bilder, og litt uvanlige vinkler er jo bare råtøft!!

Nydelig!

Anonym sa...

Superfin blogg. Kul att det e som många som läser den.

Sally man e verkligen superduktig har varit på hennes utställning. SJUKT BRA!

Foto e ljuvligt...

ha en god helg
Kramar Madde

Hanna sa...

Så söta bilder!

Ingrid_blafre sa...

Gratulerer med massevis av besøk på bloggen din. Forstår det godt - bildene dine er nydelige og inspirerende! Ha en deilig søndag :-)

Rosa sa...

Det er effektfullt med svart/kvitt-bilder, og iallefall når bildene er så bra i utgangspunktet.

Sally Mann hadde fantastiske bilder, men ein ganske rå stil, syns eg.

PS: Har tatt meg den friheit å linke til deg i bloggen min, håpar det går bra

Anonym sa...

Synes dine bilder er fine, men bildene fra Sally Mann synes jeg var ekle og støtende. På grensen til perverst vil jeg si! Stakkars barn som blir fremstilt på denne måten, uten å ha kontroll over det selv. Bildene blir jo liggende til "evig tid" på nettet! Mulig det er fint rent fotografmessig, men nei, dette var ikke et hyggelig syn! Jeg ble kvalm jeg...
Carine

BO sa...

Sally Mann provoserar mange med bileta sine, deriblant deg, Carine. Så du er ikkje aleine! :-)

Mange beskyld henne for at nokre av bileta er mot kanten av incest, og at det utnytting av borna.(Borna er vel vaksne i dag, og eg trur at dei har det bra...).

Eg likar den rå og nakne stilen hennar, og klarar ikkje å sjå korleis ein tenker at det er seksuelle undertonar i bileta. Eg synes berre at ho treff så umåteleg godt med alt! Ho har det blikket for fotografiet som eg higar etter!

Synes samstundes at provokasjon er ei flott kunstform, ettersom den gjer at me tenker og gjer oss opp ei meinig om kva me synes!

MeyBiMe sa...

Vakre stemningsbilder :-)
Du har noen gode gull klumper :-)
Ha en fin helg!!!

elisabeth sa...

JUST BEAUTIFUL!!!!
Synes du fanger øyeblikkene fantastisk, og jeg kjenner til Sally Mann, husker det var stor debatt her til lands for noen år tilbake...
Jeg synes det er øyet som ser som evnt. seksualiserer, og jeg også liker den råheten hun presenterer i fiotografiet, hun hadde/har jo vakre barn, som jeg synes hadde et godt uttrykk på bildene av dem... Jeg liker det som fasinerer, så jeg er enig me du, men kanskje litt tøft for "RÅSA" bloggverden...hehe
En annen favoritt hos meg er jo Annie Liebowitz, elsker det tøffe settingene hun bruker i bildene, og portrettene hennes...Ja det meste egentlig;) Men hun bruker jo mer det vakre enn det råe...

Vel denne lærlingen her har iallefall skjønt at det er mykje kjekkere å ta detaljbilder enn av store rom f. eks...hehehe:)

Ha en rrrrrrrå kveld;)

Emmeline sa...

Herlig med nybadete barn, som vanlig lekre bilder....

Ser at det har vært tilløp til spennende debatt her hos deg. Så gøy--- det er sjelden det blir så store debatter på snillis bloggene der roser og polkadottene rår grunnen...Jeg har også vært innom linken din. Syns du har like fine bilder jeg;)
Det var et bilde der av en liten jente som fløt på vannet med håret utover, nesten som tang...Det var jo rett og slett veldig kunstnerisk og tøft...
Ellers syns jeg ikke at bildene var såå fantastiske. Da liker jeg bedre dine komposisjoner...der superskjønningene er så naturlige mot alltid like lyse og lekre interiørdetaljer... Aaaahhh herlig for en interiørblogger å se bildene dine. Ikke minst er du så flink til å fange lyset Bodil... Du er min favoritt!!
Her er en lang passe barn og være flink til å stå i knøttliten bod på dugnad helg over... Jeg skjønner godt at jeg har sluttet som lærer ( hehehe) Det var en dame der som hadde med seg tre småtasser under fem år, og de kravlet og krøp mellom beina på oss mens vi stekte vafler og ekspederte tohundre mennesker som sto der i vaffel/kaffe køen. Trodde jeg skulle ha fått magesår... Hvor var gubben?? Jo han satt med hendene i lommen og så på basket kamper---- ERGRE.
Tror jeg må bli formann i en slags kvinnefrigjøringsfront. Alle jenter skal ligge på vannet og la håret flyte utover som tang hver gang det blir mye å gjøre. Så kan de som later seg få svingt seg litt ekstra....GOD PLAN!!
Ha en fortsatt deilig søndagskveld, med småtrollene i seng etterhvert kanskje??

Randi sa...

Fantastiske flotte bilder. Svart hvitt bilder blir spesielt vakre noen ganger.

Jeg har fått høre så mange ganger nå at jeg ikke må legge ut bilder av barn i bloggen min at jeg tørr det rett og slett ikke lengre. Jeg legger kun ut bilder av egne barn, men nå har jeg sluttet så og si helt med det. Jeg har blogget i mange år..men nå har det liksom tatt av...at du tørr, det må du ikke..enn om , enn om..? har prøvd meg på noen argumenter som...jeg viser ikke hele ansiktet..jeg laster opp små bilder osv....
huff nei, jeg får vel finne ut av det en gang.
Bar ett sidesprang...ett stor sidesprang..

Flotte bilder i den linken...skjønner godt at hun er en favoritt.

Ønsker deg en fin kveld.

Linda Nordli sa...

Skjønne levende bilder:) Lukter at de er nyvasket helt ned til meg....Som du leste så har lillemor vannkopper, så det venter en tøff natt foran oss. Får håpe hun er bedre til imorgen. Ha en fin kveld! Linda

Tante Mimmi sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Ninis74 sa...

UNDERBARA BILDER som ALLTID!
WOW.. så fina bilder... JAg kämpar och kämpar för att få så fina bilder.. men lyckas ju inte...=(

Ha en fin vecka!

Miss.T sa...

Dine bilder var vel så fine som Sally Mann sine synes jeg. Supersøte barna dine er : )
Skal kjøpe oss speilreflekskamera i usa om et par uker.. håper å bli en myyye bedre fotograf : )

Ønsker deg en flott våruke !

mali-mo sa...

Kjempefine bilder av gullungene dine. Så fine unger! Gode og varme og nybadet på fanget. Små sukkerklumper rett og slett.

Skal sjekke ut linken din en dag eg har tid. Kjekt med inspirasjon og å se noe annet. Det er godt med digital kamera ja, deilig å slippe å tenke på filmruller og fremkalling. Bare noen trykk så er minnekortet fullt, 100 eller 200 bilder på et blunk. Går litt tid framfor PC'en da, også er jeg ikke så flink til å få de fremkalt. Akkurat det er litt synd. Også det evige problemet med at batteriene går tom, hehe, de varte nok lenger før!

Har hatt en travel helg. Jobbet med innleveringsoppgave til UiO,nett levert han no, og det er så lenge siden sist at eg strevde litt. Glad eg er ferdig, håper eg står!

Kameraet er fremdeles til reparasjon, ikke noe nytt fra den kanten, så det får bli Afrika bilder en stund til. Ha en fin uke!

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Nydelige bilder, du fanger øyeblikk så fint. Bildene er regelrett lekre.
Klem

Bo med Lena sa...

Jeg er så enig. Det viktigste med å ta bilder er evnen til å se.. Det samme gjelder jo egentlig med alt kreativt arbeid, med interiør, med å lære å tegne osv...

Så på linken. Vet du, jeg synes du er vel så flink jeg. Uten at jeg har studert fotografi altså...jeg bare vet hva jeg liker..:) Synes du har så flott lys og steming i bildene dine. Og det synes jeg du skal holde på.

tinemor sa...

Så hærlige bilder av de små.
Ja, jeg er mang en gang glad for digitalissering. Akkurat som deg blir det fort både 100, 150 og 200 bilder.. Å så er det bare å slette det man vil ha og blir ikke ruinert om man velger å beholde det hale heller. Var værre før ja, da alt måtte fremkaldes........
Ha en strålende mandag, og knips ivei!

Made by KKann sa...

Hei Bo

Jeg tror ikke jeg har lagt igjen kommentar til deg noen gang, men jeg har med jevna vært innom deg for og se og nyte bildene dine - Flotte bilder! jeg drister meg til å si at dine slår Sally Mann - men det er øyet som ser! Smil!

Jeg er også veldig glad i å ta bilder og din blogg er til virkelig inspirasjon! Smil!

Hyggelig om du titter innom meg!

Smil fra KKann

Smilla sa...

Foto er kunst! ..og ikke alle er kunstnere :O)
DU Bodil er et kunstnerisk talent -ingen tvil om det.

Lillemann med krøllene... *smelt*

Inger sa...

Hei Bodil!
Kan jeg sende deg en mail ang. firmaet ditt?

Prinsesse Elin sa...

Du er bare helt BO når det gjelder å fange disse små dyrbare øyeblikkene som vi glemmer så lett. Ha en fin fin dag:O)

Veronica sa...

Du tar helt utrolig nydelige bilder!!
Morsomt å titte i bloggen din :)

Verkstedet sa...

fine bilder både her og på linken. avas mamma kjnner jo du også til, synes hun er en fantastisk fotograf!!!
ha en fin uke videre.
hilsen fra såta

Anniche ♥ Annas Rom sa...

Uansett kamera , såå er det ingen tvil om at du kan ta bilder !!! De er så nydelige , og det er barna dine også:)

Natti natti!!

Emmeline sa...

GRATULERER MED ETTÅRSJUBILEUM på bloggen om cirka 10 minutter---
Da runder vi den 16.april-08 !

Har jeg rett??
Du slår meg med EN uke hvis det stemmer!!!!

Hva får jeg i premie? Flyte på vannet med håret som tang utover??
PS; Jeg leitet sånn etter de Greengate muggene ( misunne misunne) at jeg endevendte hele bloggen for å finne dem!
Derfor denne årvåkenheten!!

Anonym sa...

Mykje flottare og varmare bilete du gjev oss enn Sally Mann. Lykke til vidare!